Paleo Banánový Chlebík

Pri mojich začiatkoch som neustále narážala na recepty Banánového Paleo chlebíka :). Bola som viac menej skeptická a minimalizovala som možnosti sladkého v mojom stravovaní. Človeka to hneď prejde v období, keď ste žena a prežívate svoj menštruačný cyklus. Nedokážete sa udržať a  máte neskutočnú chuť na sladkosti.

Skúsila som a bola som spokojná. Utíchla moja chuť po sladkostiach a zároveň viem, že som maškrtila zdravo :). Urobte si zdravo-sladký paleo banánový chlebík.
Prinášam Vám niekoľko rôznych receptov na túto dobrotu, ktoré som osobne vyskúšala:

Tie sladšie, na ktoré si dávam domáci džem sladený kokosovým cukrom, čerstvé ovocie :), pripadne tahini (zaujímavá kombinácia chuti, verte mi!) alebo, pre tých čo neriešia laktózu - mascarpone :)


http://blog.paleo-doupe.cz/2012/12/09/bananovy-chleba/
http://grasa.cz/blog/2013/09/06/dezert-na-vikend-8-bananovy-chleb/

Neutrálne, na ktoré si môžete dať aj slanú variáciu ako kozí syr, slaninku, bryndzu :)

https://www.dusanplichta.com/blog/bananovy-power-chlieb/
A pre mňa najobľúbenejší z publikácie Paleo dieta - jídlo pro našu dobu :) 

Tip: nebojte si do zmesi primiešať semienka - tekvicové,  sezamové, slnečnicové, ľanové, kúsky akýchkoľvek orechov :)

Nevyskúšané:
http://www.paleolifestyle.cz/2012/01/15/banana-bread/

 

Komentáre

  1. Ten tvoj vyzerá naozaj chutne. Ja som takéto banánové chlebíky skúšala viackrát (dva razy určite) a nikdy mi nevyšiel podľa predstáv. Raz bol mazľavý a nie a nie ho dopiecť, inokedy mi tam nechutili tie banány, akoby už boli priveľmi prezreté.... skrátka neprišla som týmto chlebíkom na chuť. Ale ako píšem na začiatku, tvoj vyzerá naozaj dobre. Skúsim sa pozrieť na tvoje recepty a porovnať ich, možno zistím, kde bola "chyba". A samozrejme nejaký aj vyskúšam, lebo momentálne mi v kuchyni zrejú tri banány a už by bolo na čase ich spotrebovať.=)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za poklonu :). Mazľavý sa podaril raz aj mne. Trik je v tom, že keď dopečieš necháš ho vo vypnutej rúre odpočívať ešte 10 min. Milujem ho chrumkavý takže nasekám si tam rôzne oriešky a semienka....môj top recept je práve z publikácie....kde sa dáva len jeden banán :) a práve ten druh chlebíka sa hodí aj na slané variácie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som zatiaľ jedla banánový chlebík iba vtedy, keď mi ho poslala drahého sesternica a nevedela som sa toho dojesť! juj, len mandľová múka...aká drahá záležitosť..x/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám to šťastie, že vlastnime stromy vlašských orechov....takže je toho ozaj kopec :) takže to kombinujem...niekedy si urobím chlebík z vlašských orechov ...alebo mixnem polovicu mletých mandlí a polovicu vlašských :)

      každopádne všetko chuti výborne :)....a mám už aj vytipované potraviny, kde kúpim mandle oveľa oveľa lacnejšie :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára