Preskočiť na hlavný obsah

Vitajte na Slovenskej stránke o PALEO stravovaní

Inšpirácia na založenie blogu venujúci sa paleo stravovaniu ma lákala už od počiatku, keď som začala obmedzovať chlieb. Chcela som nájsť miesto, kde si budem evidovať záznamy, ako postupujem a či vytrvám. (Myslím, že zošit by tiež postačil xD.)
Čudujte sa svete. Prešiel rok a ja neustále odmietam múčne jedlá, strukoviny a potraviny zo zakázaného zoznamu Paleo potravín. Mám z toho ohromnú radosť a konečne po dlhom čase som našla úľavu pre svoje telo. Cítim, že mi ďakuje. Cítim zdravotné zlepšenie. Počúvam ho a on sa mi opláca peknou formujúcou sa postavou. Cítim sa sexi! :)





Komentáre

  1. Som vcelku zvedava, paleo je trochu zahada.. bez strukovin sa inak viem obist aj bez palea :DDD... a chleba (hlavne biely) uz obmedzujem nejaky cas a je to ozaj lepsie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja osobne som prekvapená zo svojho okolia.....nikdy som nebola ten typ človeka, ktorý by presadzoval a poučoval svoje okolie...aj keď si myslím, že v určitých prípadoch by to nebolo na škodu :D.....len som si žila podľa seba, a stravovala sa tak ako mi vyhovovalo a táto strava mi naozaj vyhovuje....kolegovia a rodinný prislušníci videli zmenu.....a začali sa ma pýtať, informovať sa, lebo študovať sa im akosi nechce a mňa majú zanvyživovú poradkyňu :D he he už od januára sa so mnou stravujú 2 kolegovia a do konca marca mi kolegyňa zhodila 7kg a a hlavne to vidi na oblečení, že stráca centimetre...kolega zhodil 10 a musí si kupovať nove košele :D........ ako sa vraví začni sebou a začneš meniť svet :) ......

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Prílohy nie len k mäsu.....Nové Inšpirácie

Aké prílohy používať k mäsu, keď sme ryžu a zemiaky vylúčili? Skúsili ste už niekedy bataty a karfiol? Uvariť a rozmačkať s kokosovým mliekom alebo ghee na hladké a chutné pyré? A čo tak zeleninu na pare? Pečenú zeleninu?  Je toľko možnosti, že po takom dlhom čase mi príde ryža a zemiaky ako veľká nuda na tanieri.

1. Pečená koreňová zelenina! 
Skúste nakrájať mrkvu, petržlen, cviklu, kaleráb na malé kúsky.  Pridať celý cesnak, prípadne ešte namixovať maslovú tekvicu navrstviť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkať olivovým olejom nakoreniť a nechať piecť 45min. pri 190 stupňoch? Alebo skúste do zapekanej misky uložiť v štýle ratatouille :)


Pre inšpiráciu:
Pečená zelenina: http://varimepaleo.sk/pecena-korenova-zelenina/
Hranolky: http://varimepaleo.sk/hranolky-sladkych-zemiakov/
Zeler v paradajkovej omáčke: http://varimepaleo.sk/vynikajuci-hazankin-restovany-zeler-so-slaninkou-cibulou-a-paradajkami/

2. Pyré batatové, tekvicové, brokolicové.... Všetky sa pripravujú rovnako. Uvar…

Tip na raňajky I. časť

Viem. Je ťažko začať so stravovaním, ktoré ste si ešte neosvojili. Pravidla viete ale nemáte potuchy ako začať. Prešla som si tým. Zo začiatku som jedla len praženicu a slaninku so zeleninou. A jesť stále to isté dookola? Po 2 týždňoch by ste vajcia už nechceli ani vidieť a Paleu by ste dali zbohom. Budte však vytrvalí. Študujte. Máme veľa publikacií na túto tému. Internet obsahuje veľa informácií. Keď ste aspoň malinko jazykovo zdatný zvládnete ponachádzať rôzne chutné recepty. Alebo stačí inšpirovať sa tu! :)



Prinášam Vám tipy - inšpirácie na správne paleo raňajky!

1.Varené vajíčka s Dusenou zeleninou na masle

2. Zelenina (čo záhrada dala :D) s olivovým olejom + pečená tekvica okorenená grilovaním korením, alebo klasicky soľou + čiernym k.; skúste nakoreniť americkými zemiakmi, alebo údenou paprikou
3. Zelenina (čo záhrada dala :D) + Karfiolová omeleta Karfiol si večer predtým predvarte. Ráno si ho popražte na masle a pridajte (už v pohári) rozšľahané vajíčka a polejte ním karfiol. P…

Paleo potraviny, váš nový jedálniček!

Pomer vášho nového jedálnička je:
zelenina 45-50% + tuky 25% + živočíšne bielkoviny 25 % 1. základ tvorí zelenina. Áno Paleo neznamená jesť len mäso. Stretla som sa s označením, že Paleo je mäsová diéta. Nie! Vo svojej podstate je Paleo strava zeleninová. Správny paleožrút konzumuje viac zeleniny ako mäsa. Vysoký podiel zeleniny v našom jedálničku zabezpečí vlákninu, vitamíny, minerály a enzýmy. K nej tiež zaradzujeme hríby a morské riasy. 2. Tuky sú pre naše „prepnutie“ zo sacharidového režimu do tukového podstatne dôležité. Predovšetkým hovorím o živočíšnych a stabilných - rastlinných ako kokosový a olivový olej. So slnečnicovým olejom sa nadobro rozlúčte. Nahraďte ho bravčovou masťou, kokosovým olejom, maslom, olivovým olejom. Obmedzením sacharidov potrebujeme nový zdroj energie. Zvýšenou konzumáciou tukov a obmedzením sacharidov zaručene nepriberiete. Zapamätajte si, že jedno vylučuje druhé.

3. Mäso nie je dominantnou zložkou nášho jedálnička, avšak nijako mu neublíži ;). Tuky z mäs…